به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اورنانیوز، دانیال طباطبایی مدیرکل عملیات و برنامههای بشردوستانه بینالمللی جمعیت هلالاحمر در تشریح این خبر اظهار کرد: طرح بازپیوند از سال ۱۳۵۹ و در دوران جنگ تحمیلی آغاز شد، زمانی که بسیاری از رزمندگان به اسارت درآمدند یا خانوادهها از وضعیت عزیزانشان بیاطلاع ماندند. این برنامه برای نخستینبار در همان سال باهدف جستوجو و بازگرداندن ارتباط میان خانوادهها شکل گرفت.
وی ادامه داد: در سالهای بعد، با شدتگرفتن موجهای مهاجرت و درگیریهای منطقهای، پروندههای بازپیوند وارد مرحله جدیدی شد و با حمایت نهضت بینالمللی صلیب سرخ، گستره اجرای آن افزایش یافت.
طباطبایی با اشاره به جایگاه ویژه آذربایجان غربی در این طرح، اضافه کرد: این استان به دلیل دارابودن مرزهای گسترده با کشورهای همسایه، بیشترین حجم ورودی پروندهها را به خود اختصاص داده است. عمده مراجعان از مناطق مرزی هستند که در پی مهاجرت یا ناپایداریهای اجتماعی از خانوادههای خود جدا شدهاند.
مدیرکل عملیات و برنامههای بشردوستانه بینالمللی جمعیت هلالاحمر، به آمار سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال گذشته، ۸۰ درصد از درخواستهای ثبتشده وارد فرایند پیگیری شدند و از این میان، ۵۰ درصد به نتیجه رسیدند و خانوادهها توانستند ارتباط خود را بازیابند. این رقم، نشاندهنده اثربخشی تلاشهای میدانی و همکاری بین نهادی در سطح ملی و بینالمللی است.
وی با تأکید بر اینکه بازپیوند خانوادهها صرفاً یک برنامه جستوجو نیست بلکه حرکتی انسانی در راستای احیای کرامت انسانهاست، بیان داشت: ما به دنبال آن هستیم که هیچ خانوادهای در بلاتکلیفی از سرنوشت عزیزان خود باقی نماند.