آذربایجان غربی در رتبه چهارم تولید انگور کشور
تاکداران آذربایجان غربی امسال ۱۸۰ هزارتن انگور از ۲۰ هزار هکتار تاکستان استان برداشت میکنند
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: برداشت انگور از سطح باغات استان آغاز شده و پیش بینی میشود ۱۸۰ هزار تُن انگور از سطح تاکستانها برداشت شود.
بوتراب افزود: سطح زیرکشت باغات انگور استان شامل سطح غیربارور حدود سه هزار هکتار اعم از آبی و دیم و سطح زیر کشت بارور حدود ۲۰ هزار هکتار شامل ۱۵ هزار و ۵۲۰ هکتار آبی و چهار هزار و ۷۰۰ هکتار دیم است و شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول دارد.
وی ادامه داد: از مجموع بیش از ۱۸۰ هزار تُن انگور تولیدی در استان، ۱۵۰ هزار تُن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت میشود.
بوتراب اضافه کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار بطور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت کرده و از این راه امرار معاش میکنند.
وی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالانه بیش از ۴۱۰ تُن آب غوره توسط سه واحد آبغوره گیری به صورت صنعتی در سطح استان استحصال میشود، غوره در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها بکار میرود و بخش عمدهای از آبغوره نیز در استان نیز به روش سنتی خانگی تهیه میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، یادآور شد: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری میشود.
بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید میشود از جمله آنها میتوان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد، به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.
زمان برداشت انگور برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهر ماه است.